Broodfokker opgedoekt: 400 honden gered

Kasterlee is een broodfokkerij van honden, die failliet is verklaard en dreigde de honden te laten verhongeren als er geen geld overhandigd zou worden. Gelukkig is hier een stokje voor gestoken en is er een reddingsactie begonnen om alle honden uit de vreselijke omstandigheden van de broodfok te redden. Er werden 402 honden geteld, waarvan 2 uit hun lijden zijn verlost.

Van de 400 overige honden zijn er inmiddels al 150 verdeeld over asielen in BE, waarvan 75 in dierenasiel Canina. De andere 250 honden hopen ze ook op te halen en in asielen te kunnen plaatsen (update: inmiddels zijn alle honden opgehaald!). Van alles wat: zieke honden, oude honden, pups, groot en klein. Maar allemaal hebben ze 1 ding gemeen: ze kennen alleen de binnenkant van hun kennel waar ze altijd hebben moeten zitten en zijn dus helemaal niks gewend.

 
Helaas is dit geen 1 april grap, was het maar zo’n feest. Maar wel eventjes een oproep: Steun nooit een broodfokker! Voor welk dier dan ook! Zorg dat je je goed inleest en eventueel hulp vraagt bij het kopen van een pup, want zo lang broodfokkers hun honden verkopen houd je deze taferelen in stand. Honden in loodsen, in hokjes, die als ‘fokmachine’ gebruikt worden. Kennen geen daglicht, wandelingen of socialisatie in welke vorm dan ook.
 
Fijn dat deze broodfokker klaar is, nu alle anderen nog. Deze hondjes zullen vast allemaal snel een thuis hebben, ze zijn fantastisch en hebben al veel media aandacht gekregen.

Bron: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1097016876988263&id=139139299442697

Bron foto: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-kasterlee/kweker-beticht-van-verwaarlozing-400-honden-a2662102/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*