Wat een jaar! Even bijpraten..

Dit jaar is er weinig geschreven op dit blog, omdat er zo veel gaande is! Ik startte met een no-buy die ik zeker 6-7 maanden heel goed vol heb gehouden. Daarna zijn er wel wat uitgaven gedaan, máár ik merk dat zo’n challenge niet voor mij is: ik koop eigenlijk niet overdreven veel. Het geeft niet als ik toch eens een nieuw spelletje wil of een keer een nieuw boek wil kopen. Het mag. Het gebeurt niet maandelijks.

Maar genoeg daar over! Natuurlijk zal ik jullie even verblijden met een samenvatting van afgelopen jaar, en daarna zal ik met de blogs weer terug naar de orde van de dag gaan: diertjes! En vooral: mijn leven met de dieren en het runnen van een rusthuis. Mijn opvang is niet meer actief, en dit heeft een leuke reden gelukkig. Lees hiervoor snel verder.

In maart begon ik met een nieuwe baan, ik mocht bij een grote dierenhulporganisatie starten in een dierenasiel voor knaagdieren en konijnen. Daar ben ik als een vis in het water, het is precies wat ik al die jaren deed, maar dan met een grote ruimte en in een team. De afspraak was echter dat ik dan niet zelf ook een opvangfunctie zou bekleden, uiteraard heb ik hier geen moeite mee gehad, mij maakt het niet uit onder welke naam ik dieren help.

Wel wilde ik graag het rusthuis behouden wat mooi aansluit aan het werk. Dit is gewoon bij mij thuis: knaagdieren, konijnen en een paar exoten die nergens anders terecht kunnen. Dit is bijvoorbeeld door hun achtergrond of gedrag, waardoor ze niet in een normaal gezin kunnen wonen. Of hele oude dieren die gewoon nog even een goed einde verdienen, zo krijg ik voornamelijk ratjes in het rusthuis die alleen over gebleven zijn, die nog vriendjes verdienen. Heel erg gezellig en fijn om ze dit te kunnen bieden!

Mijn functie in het dierenasiel is part-time, waardoor ik sinds een maand ook nog een thuiswerk baantje erbij genomen heb voor 2 dagen in de week.

En tsja, mensen verklaren me wel eens voor gek. Met 2 banen (eigenlijk 3, want mijn redactiebaan bij een game-platform is er ook nog) en het verzorgen van inmiddels zo’n 35 dieren, probeer ik creatief te blijven. Dit doe ik door cursussen te volgen, te tekenen, te schrijven maar ook te gamen omdat ik daar ook weer over schrijf. Ik kan met 100% vertrouwen zeggen dat ik op het moment alleen maar dingen doe die ik leuk vind!

Mijn geheim? Geen tv kijken 😉 dan heb je opeens zeeën van tijd! Dit doe ik al 10 jaar niet en ik mis er niks aan. Als ik eens wat wil zien kijk ik het op uitzending gemist. Wel volg ik een aantal YouTubers die mij motiveren en inspireren om beter te worden. Deze filmpjes zet ik vaak aan wanneer ik mijn huishouden ga doen of kooien poets.

De komende tijd zal ik jullie helemaal bijpraten, maar het begin is er! Een druk leven, maar toch is soms bloggen wel lekker: even achter de laptop met een thee, even zitten en schrijven. Ik ben erg benieuwd waar de blog heen zal gaan, maar ik heb besloten dat dat gewoon in de loop van de tijd duidelijk zal worden. Verwacht in ieder geval weer lekker veel gebabbel over dieren.

Op de foto ik met mijn 3 adoptiekindjes in het bos afgelopen week: Laika is de herder, zij is ergens tussen de 7 en 8 jaar. Die kleine op schoot is Jazz, chinese naakthond van 10 jaar (ex fokteefje) en het bruine pluizenbolletje is mijn lieve Mowgli, kruising terveurense herder x keeshond van 12 jaar en still going strong!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*