Exoknaag april 2016

De exoknaag (tegelijk met terraria; de grootste reptielenbeurs in Europa) in Houten is dé beurs waar ik meestal wel ben te vinden tijdens de edities in December en April. Afgelopen zondag was het weer zo ver. Van tevoren had ik een aantal afspraken gemaakt met mensen die spulletjes zouden kopen, er zou 1 hamster mee terug gaan voor de opvang en verder wilde ik graag kijken voor muisjes als huisdier. Met 3 gezellige mensen zijn we erheen gereden en eenmaal aangekomen hebben we ons opgesplitst. Met Monika ging ik de zalen door: eerst de knaagdierenzaal, toen de reptielenzaal (waar we een bal python hebben geaaid!) en daarna weer terug naar de knaagdieren. Mocht je het niet kennen: het is dus gewoon een beurs, standhouders kunnen tafels huren zodat ze hun gefokte dieren (of opvangers), en/of (zelfgemaakte) spullen kunnen verkopen. Een festijn waarbij alle dierenliefhebbers bij elkaar komen. Mijn buit qua spullen:

13000106_1191776214175086_5975461380003258166_n

  • Een blauw knuffelhuis voor mijn nieuwe huisdier (zoals onderaan in het artikel)
  • Een regenboogmandje voor de ratten
  • Het roze hangmatje en knuffelzakje voor mijn kleine nieuwe huisdiertjes
  • Een slak-beeldje met licht er in
  • Slakkenkorrels voor Gerrit (het bakje)
  • Een zak meelwormen
  • Een kurken huisje voor Squeak

Ook ben ik wat dieren betreft niet met lege handen naar huis gegaan. Allereerst ging ik op zoek naar muisjes. Drie was een leuk aantal en daar ging ik dus naar op zoek. Bij een standhouder die echt op karakter fokt heb ik drie tricolor muisjes gekocht van begin dit jaar. Daarna heb ik bij een andere fokker nog drie muisjes gehaald die een weekje of 5-6 waren. Helaas vond ik net 1 van de jongste meisjes levenloos in de kooi. Ik vermoed dat ze toch wat zwakker is geweest, vind het onwijs triest dat ze niet ouder heeft mogen worden. Ze krijgt daarom ook een mooi plekje op de website bij mijn overleden dieren. Wel wil ik haar foto en naam nog graag kwijt omdat ze dat zeker verdient!

Hier onder de 6 muisjes dus, die ik heb gehaald. Het zwarte muisje (mMlificent) heeft het helaas niet gered. Linksboven is Cruella, midden boven Madame Mim, Rechtsboven Malificent, Linksonder Gothel, midden onder Tremaine en rechtsonder Ursula. Heb ze zoals je merkt vernoemd naar Disney slechterikken.


Naast de muisjes heb ik nog een heel bijzonder huisdier meegenomen. Al jaren wilde ik er een, maar ik hield het eigenlijk altijd af omdat ze speciaal voor ons mensen gefokt worden (op een andere manier dan dat het al uit de hand is gelopen zoals bij konijnen, waar het dus naar toe zou kunnen gaan, wat veel leed met zich meebrengt). Maar toen iemand naar me toe kwam of ik een herplaatser wilde kon ik geen nee zeggen. Arlo is een Afrikaanse Witbuikegel, hij is 1 jaar en heeft bij een baasje in België gewoond. Daar mag je ze officieel niet houden en omdat het baasje bang was dat hij ontdekt zou worden door de dierenbescherming (lang verhaal) moest hij verhuizen. De fokker kende ik al, zij wist ook dat ik een egel wilde en kwam dus heel onverwachts vragen of ik hem mee wilde nemen. Toen ik het verhaal hoorde, terwijl hij heel mijn handen aan het aflikken was kon ik eigenlijk geen nee meer zeggen. Dit is Arlo:


Ondanks de dood van Tofu (gisteren laten inslapen) en nu Malificent, wilde ik dit toch graag met jullie delen. Het was weer een erg gezellige editie van de exoknaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*