Korte en lange termijn plannen opvang

Sinds ik met het opvangen van één hamstertje begon in 2009, is de opvang alleen maar gegroeid: het kreeg een naam, een Facebook pagina en daarmee volgers. En natuurlijk zijn er inmiddels een heleboel dieren binnengekomen en weer succesvol herplaatst. Omdat dit mijn allergrootste passie is en écht iets wat ik altijd wil blijven doen, horen daar wat plannen bij! Zeker aangezien Pettings een steeds groter begrip wordt en mijn naam in de knaagdierenwereld bekender begint te worden. Dus speciaal voor jullie op een rijtje, de dingen die in de planning staan (inclusief een paar dingen waar ik alleen nog maar van kan dromen op het moment).

1. Dit is misschien wel de meest spannende, heb dit enkel tegen een aantal mensen gezegd maar nog niet online gezet: a.s. maandag mag ik Pettings opvang een officiële stichting noemen! Met dank aan iedereen die heeft meegeholpen tijdens de crowdfunding actie. Dit zal natuurlijk uitbundig voorbij komen op de Facebook pagina.
2. Doordat de opvang vanaf komende week een stichting is, wil ik graag gaan uitzoeken hoe en wat met donateurs. Er zijn een aantal dingen die ik met het geld wil gaan doen:
– Uiteraard geeft dit mij meer ademruimte, voornamelijk met de dierenartskosten maar ook andere kosten die ik maak met de opvang. De diertjes zullen het dus alleen beter krijgen en ik hoef niet elke keer een deel van mijn loontje opzij te leggen voor de opvang;
– Marketing, deels op educatief niveau en deels marketing voor de opvang zelf;
– Uiteindelijk zou het leuk zijn als ik dit full-time kan gaan doen, hoop er dus een bescheiden loon uit te kunnen halen zodat ik mij 24/7 op het opvangen en educatieve deel kan focussen;
– Dit is eigenlijk voorlopig alleen een droom: een pandje huren voor de opvang.
3. Als je een opvang hebt moet je een vakbekwaamheid hebben, in mijn geval is dit de vakbekwaamheid voor overige zoogdieren. Ook die voor honden en katten wil ik graag in mijn zak hebben. Op het moment ben ik voor de eerste aan het sparen;
4. Ik noemde het al hierboven: het liefste heb ik over een aantal jaren een goed pand om veel dieren te kunnen huisvesten en herplaatsen. Daar zou ik dan ook graag een quarantaineruimte, schoonmaakruimte en op zijn minst een ontvangstruimte en/of kamer waar ook lezingen en workshops gehouden kunnen worden. Mensen nieuwe dingen leren en daardoor het welzijn van hun huisdieren verbeteren is iets wat ik graag doe en wat vaak erg wordt gewaardeerd. Ben ook altijd vereerd als mensen naar mij komen met vragen over hun huisdier.
5. Dit zal ook op korte termijn gebeuren: er komt een nieuw logo voor de opvang en voor dit blog. Hierdoor zal ik nog professioneler (maar wel met een persoonlijk tintje) over komen. Ben al zeer benieuwd in ieder geval wat de ontwerper er van gaat maken!

12661821_1141005859252122_6155966244973531030_n.jpg

Zoals je kan lezen ben ik zeer serieus met de opvang en wat ik hiermee wil bereiken, ook ben ik mij er van bewust dat het moeilijk is om staande te blijven wanneer je een kleine stichting bent. Dit weerhoudt mij er niet van om te doen wat ik altijd al doe, met een heleboel passie. Ik hoop en verwacht dat ik van mijn passie ooit mijn werk kan maken, zoals weinig mensen echt kunnen zeggen. Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*