Opvang verhaal: allergie

Soms is het moeilijk om te peilen of iemand de waarheid spreekt als die persoon verteld dat bepaalde huisdieren weg moeten vanwege ‘een allergie’. Vaak twijfel ik aan de echtheid van de reden, heb liever dat mensen eerlijk zeggen dat ze het hebben onderschat of dat het beestje niet goed bij de kleur van de bank past. Wat de reden ook is: als je er niet meer voor wil/kan zorgen help ik je toch wel zo veel als ik kan.

Dit weekend kreeg ik echter een berichtje van een dame van 70 jaar, met tranen in haar ogen geschreven en dat geloofde ik meteen. Ze had 8 ratten, maar ze had zoveel last van haar gezondheid door hun aanwezigheid dat het geen houdbare situatie meer was. Ze had een prachtige grote volière waar ze in zaten en zou ze vandaag komen brengen, met pijn in het hart.

Vanochtend kreeg ik echter een berichtje dat het haar te veel pijn zou doen, ze zou dus alleen de kooien brengen die ze me had beloofd. Ik heb een aantal tips gegeven die zouden kunnen helpen bij de benauwdheid en heb aangeboden om er dan 4 op te vangen. Dit vond de mevrouw ook een erg goed idee. Even later stond ze met tranen in haar ogen op mijn stoep met een heleboel spullen, 2 kooien en 4 schatten van ratjes. En wat doe je dan als mens? Begon bijna mee te huilen maar kon het gelukkig een beetje inhouden, wat een verdriet..

Maar de 4 dames zitten inmiddels goed, ze verhuizen alleen (net als alle beesten) als ik er 100% een goed gevoel over heb. Wat betreft de andere 4 heb ik mevrouw gezegd dat ik altijd bereid ben om te helpen mocht ook dat niet lukken.

En weet je wat dan het allerfijnste is van zo’n rot situatie? Dat je later nog een berichtje krijgt dat ze echt vertrouwen in me heeft. Het is soms wel lastig om met mensen om te gaan (dieren blijven mijn sterkste kant), maar toch goed om te weten dat de goede bedoelingen dan blijkbaar wel overkomen.

En de dames? Die lagen al gelijk lekker in hun hang-kubus.

12769356_1021504331248949_1903523969_n.jpg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*