Opvang verhalen #1

Waarschijnlijk zal dit niet bij 1 post blijven over de -bijzondere- dingen die ik ervaar als opvang, vandaar dat ik maar gelijk genummerd heb. Nu ben ik best wel een positief persoon, en kan van veel dingen de zonnige kant goed inzien. Maar heel af en toe even klagen hoort er nu eenmaal bij als Nederlander, toch? Ik word helaas vaker negatief dan positief verrast wat betreft de opvang.

omg_RE_Leaving_Sharenator-s450x446-67300

Vandaag even een aantal dingen die ik zoal meemaak in een vogelvlucht.

» “hoi, ik wilde graag wat vragen”
2 minuten later: “hallo, er staat op je pagina dat je binnen een paar minuten reageert”
weer 2 minuten later: “waarom reageer je niet?”
… Ja, omdat ik ook nog een leven heb buiten de opvang, misschien was ik zelfs wat voor de opvang aan het doen. Of niet, een dutje of iets in die richting.. Ik ben veel online maar niet 24/7.

» “Ik wil graag afstand doen van mijn dier, hij moet wel voor donderdag weg zijn trouwens. Wanneer kan ik hem brengen?”
Dus je gaat er maar gewoon van uit dat ik plek heb. Vind dit altijd erg lastig, er wordt zelfs wel eens gedreigd met de dieren ‘in het wild’ uitzetten als ik ze niet snel genoeg kan opvangen. Erg manipulerend, maar na een tijd leer je ook hoe je daar mee moet omgaan.

» Moeder: “He wat jammer dat we ze achter moeten laten, maar het gaat echt niet met 10 hamsters in huis.”
Kind: “Mevrouw, mogen we ze nog eens komen knuffelen? Morgen?”
Ik: “Nou, eh… dat zal ik nog wel met je moeder overleggen.” (kan niet zo goed met kinderen omgaan, maar had dus gewoon nee moeten zeggen).
Moeder later via berichtjes: “Kunnen mijn kinderen morgen na school langs komen voor de hamsters?”
Ik: “Nou sorry mevrouw, maar afstand is afstand, dat doe ik niet. Heb het behoorlijk druk met de verzorging van alle opvangers en heb geen tijd om kinderen in mijn huis erbij te hebben”
Uiteindelijk kwam het er op neer dat ze érg boos werd. Op mijn pagina had ik ook nog gezet dat een kind van 9 de hamsters op geslacht had gescheiden en dat dat dus niet zo’n goed idee was geweest.. ze zaten door elkaar. Dit schoot in het verkeerde keelgat, en er werden allerlei dreigementen mijn kant op gemaakt. Ze zou wel eens even gaat klagen bij de KvK (of all places?). Niks meer van gehoord trouwens.

» En dit is wel heel erg leuk: Op den duur ga je je volgers een beetje kennen, er is een vast like-en-reageer groepje vaak, dat is trouwens erg gezellig! Soms zit er dan iemand bij die bij elke foto zegt: “ach wat lief, maarja dat kan er écht niet meer bij helaas..” Het is of ik mijzelf hoor praten 😉 haha!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*