Opvang verhalen #2

Weer een editie van ongelofelijke verhalen die ik meemaak als opvang, voor het vorige deel, klik hier. De verhalen zijn altijd anoniem, omdat ik niemand in slecht daglicht wil zetten, wel wil ik graag delen wat ik zo nu en dan meemaak.

omg-really

1. Laatst had ik een heleboel ratten in de opvang, voor iemand had ik er twee gereserveerd. Ik reserveer alleen als er een afspraak vast staat. Op de dag van de afspraak kreeg ik een berichtje: “sorry, mijn opa is ziek en ik moet bij hem blijven”, erg begrijpelijk, dus we maakten een nieuwe afspraak. De tweede afspraak was ze zelf ziek, de derde was ze het helemaal vergeten. Eigenlijk wilde ik de ratten toen alweer voor adoptie beschikbaar stellen (hoe kan je nou vergeten dat je nieuwe huisdieren gaat ophalen), maar omdat ik er ergens wel vertrouwen in had nog één laatste afspraak gemaakt. Helaas was ze toen onwel geworden in de trein en terug naar huis gegaan. Na zoveel keer verzetten was ik het een beetje zat en ik zetten de ratten weer ter adoptie. 2 Dagen later zijn ze geadopteerd door iemand anders die ze gelijk kon komen ophalen.

2. Na weken contact met iemand over een konijn uit een dierenwinkel die op mijn wachtlijst stond, kreeg ik te horen dat ik niet zo goed met mensen om kan gaan (was waarschijnlijk een berichtje die naar iemand anders bedoeld was). Nog zelden heb ik meer aandacht geschonken en geduld gehad bij iemand, blijkbaar zag ze het zelf heel anders. Ook de dierenwinkel had ik nog berichtjes gestuurd met advies (op een manier die niet te opdringerig is). Soms denken mensen niet echt na voordat ze van alles roepen, hoeveel energie ik er in steek bijvoorbeeld. Ouch..

3. Laatst had ik een heel goed gesprek met iemand over een eventuele adoptie van twee cavia’s, een super leuk mens en beide partijen zagen het helemaal zitten. We hadden inmiddels al zoveel informatie uitgewisseld dat het tijd was om een datum te prikken voor de adoptie. Toen reageerde ze opeens niet meer op berichtjes, een week later nog niet, en een week daarna nog niet.. Nooit meer iets van gehoord en de cavia’s zitten nog altijd op een thuis te wachten, best wel teleurstellend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*