Het verblijf van… de ratten van Iris

In deze categorie laat ik bijzondere verblijven zien van dierenliefhebbers die het beste voor hebben met hun huisgenootjes en zelfs een stapje verder gaan door ze een fantastisch onderkomen te bieden. Iris mag deze categorie aftrappen met de prachtige volière die ze speciaal voor haar ratten heeft aangeschaft. De inrichting van de kooi is voornamelijk tot stand gekomen met de hangmatjes die Iris in haar webshop verkoopt: timtom ratcessories.

Wat een prachtige volière! Waarom heb je voor deze kooi gekozen? Zelf ben ik in 2016 weer met ratjes begonnen met een aluminium kooi van 100x50x165 cm. Deze werd me al snel te klein voor 6 ratjes, daarom ben ik overgestapt naar een Royal Suite XL. Ik hou van grote ruime kooien en dat is de grootste op de markt (met openslaande deuren). Aangezien ik graag een nóg grotere kooi wilde heb ik opnieuw gekozen voor een aluminium kooi om zelf de maten te kunnen bepalen en om mijn andere wensen erin te kunnen verwerken.

Hoe groot is hij? De kooi is 144x70x180 cm (bxlxh) groot. De tweede verdieping is bij een gesplitste kooi ongeveer 90×60 cm, zodat er precies een IKEA badmat kan liggen.

Is hij zelf gemaakt? De kooi is naar mijn wensen gemaakt door een volière-bouwer hier in de buurt.

Wat waren de kosten voor dit verblijf? Aangezien ik er niet zo lang geleden nog eentje had laten maken kreeg ik korting. De kosten waren daarom maar €375,-.

Hoeveel ratten leven er in? In totaal komen er weer 13 ratjes in te wonen, met dit aantal ben ik ook in deze kooi begonnen vorig jaar. Op dit moment zitten er grappig genoeg even geen in. Er zijn 8 ratjes bezig met een introductie en 3 ratjes zitten in de ziekenboeg om bij te komen van hun castratie. Er komen over een paar weekjes nog 2 ratjes van een opvang bij.

Wat zijn de voor- en nadelen? De voordelen zijn dat de kooi gemakkelijk schoon te maken en in te richten is. De muur wordt niet vies. Een aluminium kooi roest niet. De kooi is heel mooi groot en biedt de ratjes genoeg uitdaging. Dit laatste vind ik eigenlijk het belangrijkst. De nadelen zijn dat de kooi een beetje hoog is. De kooi is 180 cm hoog en ik ben zelf niet zo groot met mijn 150 cm. In de toekomst wil ik graag een bredere aluminium kooi laten maken die iets minder hoog is. De kooi moet ook af en toe eens met de hoge druk reiniger buiten worden schoongemaakt, omdat er wat kiertjes zijn waar je slecht bijkomt. Dit had ik met mijn vorige kooi, de Royal Suite XL ook.

Heb jij ook een speciaal, supergroot of bijzonder ingericht verblijf voor jouw huisdier(en)? Neem dan vooral contact op en wie weet staat jouw verblijf volgende keer in de spotlights!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*