Blogje #11: baby’s & uitkijken naar vakantie!

Sinds het vorige blogje is -hoe kan het ook anders- weer van alles gebeurd. Op het moment heb ik de zorg op me over een droom van een nest rittens, morgen zijn ze alweer 3 weken en het beginnen nu echt al mini ratjes te worden. Vanochtend toen ik bezig was met het dagelijkse knuffelen hoorde ik al allerlei geknars (teken van plezier bij ratten) uit de knuffelzak komen, op die leeftijd al! De komende tijd zullen de karakters duidelijker worden, want elk diertje heeft een eigen willetje en dus ook een eigen karakter. Dat is prachtig om te zien! De mama doet het ook goed en zij krijgt een 5 sterren huis bij een collega opvang. De papa heb ik Bram genoemd en zit nu in mijn -inmiddels 12 koppen tellende- mannengroep. Helaas kan ik zelfs na 9 jaar opvangen nog moeilijk afscheid nemen, er blijft dus zo nu en dan wat hangen. Gelukkig ben ik er -op dit moment- erg stellig van overtuigd dat alle kleintjes gewoon verhuizen wanneer ze groot genoeg zijn 😉 . Er zijn nog 8 meisjes beschikbaar voor adoptie, alle mannetjes zijn al besproken.

Naast de 12 kleintjes met mama zitten er op dit moment nog 7 (waarvan 5 gereserveerd) ratten in de opvang, 4 hamsters, 6 damesmuizen en 2 mannenmuizen. De hoeveelheid die nu in de opvang zit is goed bij te houden en ik hoop van harte dat het dumpseizoen over is zodat het een beetje zo blijft. We gaan het zien, er zijn nog een paar lopende zaken waaruit wellicht opvangdieren deze kant op komen, maar dat zien we dan wel weer. De vakantie- en tijdelijke opvangers zullen in de loop van de komende twee weken allemaal weer naar huis vertrekken. De tijdelijke opvang zal vanaf na de zomer vallen onder de nevenactiviteiten van mijn bedrijf. Hiervoor zal nog een website opgesteld worden waar de algemene voorwaarden, werkwijze en prijslijst te vinden zal zijn: handig alle informatie bij elkaar. Ben je voor dit jaar nog op zoek naar een vakantie adres voor je knaagdieren (sommige andere dieren zoals vogels en reptielen zijn ook welkom in overleg)? Wees er dan snel bij, want zowel in oktober als rond de jaarwisseling zijn er al plekken gereserveerd.

Zelf moet ik nog twee weken werken inclusief een heleboel extra diensten, daarna mag ik ook drie weken van mijn welverdiende vakantie genieten: er zijn dan geen vakantie opvangers meer, geen trimafspraken en vooral eventjes geen werk! Wel zal er een adoptiedag georganiseerd worden zodat alle kleine ratjes tegelijk naar een nieuw thuis kunnen (dat scheelt weer een hoop losse afspraken). Zoals je al kan raden blijf ik lekker thuis tijdens mijn vakantie, de bedoeling is om lekker tot rust te komen en een mooi contrast te vinden tussen thuis en dagjes weg. Wat wel op het to-do lijstje staat is mijn appartement van boven tot onder en van voor tot achter grondig poetsen en opruimen: dat geeft me altijd zoveel rust! Verder haal ik gelijk het eerste weekend mijn nieuwe huisdier op én zal één van mijn hondjes onder het mes gaan, dit heb ik expres in het begin van mijn vakantie gepland zodat ik haar wat beter in de gaten kan houden. Erg spannend maar we gaan naar een kliniek gespecialiseerd in deze operaties dus ik heb er 100% vertrouwen in. Lekker veel knuffelen staat dus ook zéker op de planning!

Zo, ik ga verder de dagen aftellen tot mijn vakantie, geniet van het weer en let extra op je beestjes. Tot de volgende blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*