Blogje #13 vakantie update

De 3 weken ‘vakantie’ zitten er weer op en ik ga weer aan de slag! Mijn bedrijf Bunny Barber is officieel gestart vandaag en er moet dus het een en ander gebeuren aan de marketing. Ook is Zoovera officieel een bedrijf vanuit welke ik de vakantieopvang en dit prachtige educatie platform run. De opvang liep natuurlijk gewoon door in de vakantie en het rusthuis heeft de afgelopen dagen ook weer een ‘boost’ gekregen doordat één van de vrijwilligers zich gaat ontfermen over de Facebook pagina.

De planning de komende tijd is groei. Hoe meer mensen weten dat ik besta, hoe meer dieren er geholpen kunnen worden. Want dat blijft die ene levenstaak die ik op mij heb genomen. De afgelopen weken, waarin ik niet veel geblogd heb (vakantie 😉 ) zijn er wel weer een hoop dingen gebeurd, zo ben ik de eerste week even langs de egelopvang geweest en naar mijn collega opvang. Bij deze opvang raakte ik aan de praat over welke dieren ze makkelijk plaatsen en welke niet. Er werd bij ‘niet’ gelijk gewezen naar een rattenkooi, in deze kooi zat Molro. Molro was binnen gekomen met vriendjes toen hij een maand of 10 was. Inmiddels zijn we maanden verder en hij begon zowel zijn vriendjes als de vrijwilligers te bijten, dit is de reden dat hij helaas apart gezet moest worden. Toen ik aangaf dat ik een uitdaging wel leuk vind met dieren met gedragsproblemen mocht hij gelijk zijn koffers pakken: Molro is de nieuwste rusthuis bewoner. Het is nu 2 weken geleden dat hij gecastreerd is en hij is al behoorlijk tot rust gekomen, zijn hormoonhuishouding zat hem in de weg. Volgend weekend ga ik hem proberen te koppelen aan één van mijn mannengroepen. Duimen jullie mee dat alles goed gaat?

Na een eerste weekje met veel afspraken voor de opvang (hoezo vakantie?) kon ik mij op zondag eindelijk even lekker settelen op de bank. Hondjes erbij, thee in de aanslag en Netflix kon natuurlijk ook niet ontbreken. Al snel werd ik gebeld, of ik met spoed een huis met dieren leeg kon komen halen ivm omstandigheden. Dus hop van die bank af en de rest van de avond alle dieren schoon gezet, eten en drinken gegeven en alles een plek gegeven. Helaas was dit ook een moment waarop ik dit eigenlijk te veel vond, en daarom heb ik snel hulptroepen ingeschakeld die een groot deel van de dieren kon ophalen om op te vangen. Er zijn nu nog 2 hamsters en een aantal muizen bij mij. De hamsters zijn al ter adoptie en de muizen moeten eerst nog even ‘uitmoederen’ voordat ik ze op de opvang pagina deel, dat gaat nog een aantal weken duren. Na een week hadden alle dieren een plek en kon de rust weer terugkeren. Het verbaast me soms hoe je hersens ook bezig kunnen blijven met zo iets dat zoveel impact heeft.

Het laatste nieuws van de afgelopen 3 weken is verdrietiger. Mijn lieve oude konijn Fien is overleden. Ze is ruim 11 geworden wat een fantastische leeftijd is voor een konijn. Ze was helaas op en dat merkte ik de laatste week heel erg. Fien kwam ongeveer een jaar geleden bij mij wonen voor haar laatste tijd. Het was een ontzettend lief en zachtaardig konijn. De andere konijntjes en ik missen haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*