Blogje #15: nieuw werk, ZooLove, veranderingen bij de dieren

Eind september schreef ik dat ik leuke dagjes weg heb gehad en dat er een aantal rusthuis dieren bij zijn gekomen, ook zijn er weer opvangdieren bij gekomen. Vandaag moet ik helaas mededelen dat ik de laatste maand afscheid heb moeten nemen van 4 van mijn lieve huisdieren: Molro, de rat die nog maar een paar weken bij me was, een rusthuis ratje. De rat die van een duiveltje naar een engeltje ging na castratie. Ik vond hem overleden midden in de kooi. Daarnaast is Bommel overleden, een ratje wat ook nog maar 1,5 jaar was maar al vanaf het begin een stuk zwakker dan de rest. Ik ben blij dat ik hem toch nog even een tijd heb kunnen geven in mijn gezellige groep. Ook zijn er 2 van mijn vogeltjes overleden: Pixel, mijn forpus en Dopey, een van de grasparkietjes. Dit gebeurde zomaar, op dezelfde dag. Na testen kwam er uit dat ze megabacterie hebben gehad, de overige vogels maken het goed en worden komende week weer getest of de megabacterie (wat eigenlijk een schimmel is) al is verdwenen. Als dat zo is kan ik voor mijn overgebleven grasparkietje weer een vriendje halen, hij is erg verdrietig in zijn eentje.

Gelukkig is er ook een lichtpuntje bijgekomen, ondanks dat ik wel graag wil minderen met ratten (dat is echt bijna onmogelijk als er zoveel lieverds op je pad komen). Dit meisje is ongeveer 1 jaar en ik heb haar Silvy genoemd. Ze kwam met haar zus in de opvang. De twee waren van kinderen en moesten het doen met een heel klein hokje en een hele vieze kinderkamer. Helaas werd het al snel duidelijk dat ze elkaar niet echt heel leuk vonden: er was veel geruzie. De ‘adoptant’ van de twee (een collega opvang die ze een thuis wilde bieden) merkte dat ik behoorlijk verliefd was geraakt op 1 van de 2 en stond er op dat ze hier zou blijven. Nou vooruit 😉 , eigenlijk wilde ik dat ook wel heel graag. Silvy is leuk, lief en als je haar oppakt kan ze je heerlijk onnozel aankijken en gaan smakken. Wat is het toch een leuk diertje! Heel erg welkom in huize Pettings, gekke Silvy!

Voor de opvang is er erg goed nieuws: Zoolove, de charity organisatie binnen webwinkel Zooplus, kiest elk kwartaal een goed doel om te steunen. Het goede doel ontvangt 10% van de opbrengst van Zoolove artikelen. Dit kan oplopen tot in de duizenden euro’s, en Stichting Opvang Pettings is uitgekozen dit laatste kwartaal! Wauw! Hier zijn we natuurlijk enorm dankbaar voor.

Ook wil ik jullie op de hoogte brengen van mijn nieuwe baan, normaal houd ik mijn werk en al het opvangwerk en de dieren strict gescheiden maar toch wil ik het dit keer wel delen. Ik ben begonnen als relatiemanager bij een vega bedrijf, die evenementen organiseert. Met heel veel plezier ga ik deze functie vervullen: netwerken is immers mijn sterkte kant, en duurzame relaties opbouwen is waar ik voor leef! Voorlopig is dit een functie ter aanvulling van mijn huidige werk, maar wie weet kan ik hier in de toekomst verder in groeien. We gaan het zien!

Als laatste wil ik graag de link delen naar het ‘ter adoptie’ foto album van Stichting opvang Pettings. Hier staan alle dieren die op dit moment nog een thuis zoeken. Vandaag zijn dat met name dwerghamsters die heel graag een eigen huisje krijgen! Interesse in adoptie? Stuur dan een mailtje naar info [@] pettings.nl of een privé bericht naar de Facebook pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*