Blogje #16: gewoon even een ‘life-journey’ update tussendoor

Ik ben ontzettend saai en een verschrikkelijke huismus. Het liefste ben ik gewoon lekker thuis met de beestjes zonder te veel poespas. Héérlijk, zo’n saai leven (laten we de opvang voor het gemak even buiten beschouwing laten, want zo zwart wit is het hier natuurlijk niet). Mijn hobby’s naast de dieren zijn dan ook lezen, Netflixen en vooral heerlijk zoveel mogelijk cocoonen in eigen huis. Onderstaande is dus voor mij iets om enthousiast over te worden. Ik heb besloten om mijn persoonlijke ‘life-journey’ ook op dit blog te delen. Op mijn privé Facebook kreeg ik erg leuke reacties.
 
Voor mijn ‘journey to minimalism’ heb ik mijzelf voorgenomen om vóór 2019 500 spullen mijn huis te laten verlaten. Inmiddels ben ik al zo’n 2,5 jaar bezig met simpeler leven en minimalisme. Het is niet met één keer de bezem door je huis op te lossen. Het kost tijd, en dat mag. Iedereen doet het op z’n eigen tempo. En de weg naar een simpeler leven is sowieso een prachtig proces om mee bezig te zijn.
 
Want ik ben er nog niet, ik ben wel al héél ver: voor shoppen heb ik een soort allergie ontwikkeld en opruimen is iets wat ik écht heel leuk vind. Wel word het heel lastig om de 500 te halen, want eigenlijk heb ik -m.u.v. dierenspullen- vrij weinig spullen. Op het moment heb ik mijn rommelkast al ‘ontrommeld’: dat ding is nétjes nu! Mijn crea-kast heeft een echo ontwikkeld, de secretaire en kledingkast waren al vrij netjes maar ook daar ging ik nogmaals doorheen. Ál mijn spullen zal ik door mijn handen laten gaan om te bedenken of ik ze wil houden. Totaalscore staat op 314 spullen. Nog 186 te gaan vanuit mijn ‘zolder/kelder’ (opbergkast van 1x1m die al vrij netjes is) en keuken.

En met minder spullen is er dus ook meer plek in mijn hoofd, dat moet ook wel met 2 banen en het draaiende houden van een stichting! Wist je dat er maandag weer een rusthuisbewonertje hier komt wonen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*