Blogje #17: bijna kerst! En doelen voor 2019.

Mijn lieve Mowgli, hij is 10,5 jaar en mijn allereerste hondje!

Het is weer bijna zo ver, de kerstbomen staan in de meeste huizen al te schitteren en bijna iedereen is alweer bezig met alle voorbereidingen. Cadeau’s moeten gekocht worden, er moet extra veel eten op tafel en de hele familie komt bij elkaar. Ook in mijn familie is dit zo, elke tweede kerst ben ik bij een van mijn ooms of tantes om kerst te vieren. Na de kerstdagen werk ik nog 2 dagen en daarna heb ik een weekje vrij: eigenlijk kijk ik daar het meeste naar uit, ik ben namelijk echt toe aan even niks ‘moeten’. Deze vermoeidheid komt doordat ik de laatste 2 maanden heel veel in heb gevallen op mijn werk waardoor ik in plaats van 32 uur vaak 40 of meer werkte. Jullie begrijpen wellicht dat dat niet echt te combineren is met het runnen van een opvang. 

Aan 2018 komt een einde, eigenlijk ben ik daar wel blij mee. In augustus 2017 is mijn vader overleden en dit heeft er het hele jaar nog stevig ingehakt: ik was veel moe, emotioneel (nu ben ik sowieso erg gevoelig) en soms had ik even nergens zin meer in. Rouwen is echt een heftig proces. En dat met een volle opvang en altijd 60 tot 100 dieren om te moeten verzorgen met véél afspraken. Soms was het dan ook echt te veel, vooral wanneer mensen een paar uur nadat ze een bericht sturen nog geen reactie hebben en ‘hallo heb je mijn bericht gelezen?’ sturen, op de dag dat ik mijn vader zijn as ging uitstrooien. Dat soort dingen hakken en dan extra in, mensen lijken niet door te hebben dat ik zelf alle communicatie en het verzorging in en rondom de opvang doe. En dat er ook gewoon een mens achter dat schermpje zit in plaats van een robot zonder gevoel.

Sommigen doen niet aan ‘goede voornemens’, omdat het afgezaagd is. Bij mij staan er vooral een aantal doelen en dromen op mijn lijstje voor het komende jaar, het geeft mij echt een fijn gevoel om te bedenken dat je een jaar met een schone lei kan beginnen. Dan kan ik mijn plannen resetten, evalueren en bijsturen waar nodig. Allereerst hoop ik dat 2019 een te gek jaar gaat worden voor de opvang, daar leef ik immers voor. We groeien en er komen steeds meer gave mogelijkheden voorbij. Zo beginnen we het jaar met een donatie van Zooplus. Ook op persoonlijk vlak hoop ik te groeien, de doelen hiervoor zijn: meer schrijven (+ een schrijf project waar ik misschien later over zal vertellen), elke week evalueren en mijn to do lijst en doelen voor die week bekijken, meer lezen en meer sparen. Eigenlijk ‘overall’: meer ritme zien te krijgen. En de eenvoud die met het minimaliseren steeds meer tevoorschijn komt omarmen.

We gaan zien wat 2019 zal brengen… Wat zijn jullie doelen en dromen?

One Reply to “Blogje #17: bijna kerst! En doelen voor 2019.”

 1. Lieve Vera
  Ik wens jouw en en je dromen al het goede toe.
  Ik vind je blogs heel leuk om te lezen. Ik blijf je volgen.
  Ik heb heel veel respect voor jouw dat je dit allemaal toch maar ff doet.
  Succes voor het nieuwe jaar.
  Liefs ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*