Blogje #18: kijkje in mijn huis!

Het bankenverhaal, laten we daarmee beginnen. En daarna een sneak peek in mijn woonkamer, want die geef ik meestal niet, mensen mogen de opvangruimte in en mijn privé is gewoon privé. Maar vandaag voelt het goed om dit deel ook te delen.

 
Ooit was er een supermooie stoffen zwarte hoekbank, gekregen van mijn ouders toen ik nog in de Provenierswijk woonde achter het station van Rotterdam (ik denk een jaartje of 7 terug). Perfecte bank: netjes, paste overal bij, zat én lag goddelijk. Een hoekbank die niet te groot was en dus ook gewoon mee ging naar mijn appartementje toen ik hier 5 jaar geleden kwam wonen. Helaas gaat het proces van ‘uitleven’ een stuk sneller met dieren en heb ik hem vorig jaar moeten vervangen door een schattig grijs bankje die hier in de buurt gratis opgehaald mocht worden. Het bankje voldeed niet echt: dutjes waren niet echt fijn want het bankje was te klein. Máár ik was tevreden, er was een bank. Gelukkig ben ik een mens dat vrij snel tevreden is.

Jazz, mijn chinese naakthond, is de 6 jaar voordat ze bij mij kwam waarschijnlijk nooit buiten geweest en daarom is ze ook niet zindelijk, al gaat het erg goed en gebruikt ze netjes de puppy pads. Jazz is een ex-fokteefje, ik neem haar ook niks kwalijk, ze heet een hart van goud. Met de grijze bank ging het mis want dat vond ze een prima wc. Niet echt hygiënisch op een bank van stof en binnenkant van foam. Die kon ik dus na een paar maanden al weggooien. 1 plasje is wel schoon te krijgen, maar 10 plasjes niet. Kleden worden hier met gemak van de bank gegooid, hoe strak je ze ook vast maakt.
 
Dubio. Geen stoffen bank meer dus. Ik gebruik eigenlijk geen dierlijke producten maar een nieuwe kunstleren bank was echt buiten mijn budget. En in de kringloop zie ik -om eerlijk te zijn- het verschil tussen echt en nep-leer niet. Het is dus een leer/nep-leer (ik vermoed echt) hoekbank geworden, tweedehands. Hier mag je een mening over hebben. Het scheelt wel weer een nieuwe bank laten maken denk ik dan maar, én ik hoop dat hij m’n honden overleeft 😉 letterlijk. De 14e wordt hij op mijn stoep gezet. Één trap omhoog doen ze niet bij de kringloopwinkel. Geen probleem hoor, regelen we wel.
Na een week vakantie heb ik EINDELIJK mijn huis ook een beetje op orde (ik heb hoge eisen, maar met dieren is daar gewoon niet aan te voldoen.. the struggles). Alles in de opvang ligt waar het moet. De kooien moeten morgen natuurlijk gewoon weer net als elk weekend, er is ook zeker nog wel wat op te ruimen, maar beter dan dit is het tijden niet geweest. De afgelopen twee maanden is élk kastje en laatje en élk dingetje in mijn huis gezien en uitgezocht, nu kan m’n huis weer langzaam volstromen met spullen zodat ik het in het voorjaar weer helemaal zat ben en opnieuw begin. De kringloop van de huisvrouw, zullen we het maar noemen.
 
Vanavond heb ik mijn woonkamer weer anders ingericht, waar de bench staat komt dus mijn nieuwe bank te staan. Ik hoop dat hij past want de stellingkast met terraria is echt niet ‘even te verzetten’.
 
Foto 1: links kortstaart possum Bibi met daarboven sinds vanavond in een duna 3 muisjes. De muisjes zaten in een grote bak maar was steeds heel veel tijd kwijt met oudjes zoeken. 2 van de 3 zijn bijna op helaas en zal ik vermoedelijk na het weekend laten inslapen, anders had ik ze natuurlijk gewoon in de grote bak gehouden waar ze eerst in zaten. Daarnaast onder Murphy (slang) met daar op de kraamkooi van de opvang ratjes, met een nestje van 10 stuks die twee dagen geleden geboren zijn. Op mijn secretaire staat Pacman frog ‘couch potato’, hij gaat binnenkort naar een grotere bak verhuizen want hij is geen baby meer! Daarnaast niet te zien maar: vis Maximus en de reuzenslakken.
 
Foto 2: terraria stelling: boven tenrec Rambo, midden reuzengerbil Donnie en onder witbuikegels Yinthe en Pheobe. In de grote kooi boven bonte boer Binkie en onder agapornis Chucky en jullie zien grasparkiet Zaza vooraan op de foto, hij is zijn vriendje vorige week kwijt geraakt. In de bench zitten mijn twee kleine hondjes te wachten tot de vloer droog is van het dweilen, normaal staat de bench natuurlijk gewoon altijd open. Mijn grote hond lag even in een andere ruimte te wachten tot de vloer droog was.

De bank zal komen te staan waar jullie nu de hondjes in de bench zien. Het begint op een leefbaar huis te lijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*