Blogje #5: Zo gaat ‘ie goed, zo gaat ‘ie lekker

Vanavond staat er al een blogpost ingepland, maar af en toe zal ik lekker tussendoor nog een update typen. Volgers vragen geregeld hoe het met me gaat en dat is lief, allemaal mensen die meeleven! Dus de ‘blogjes’ zal ik blijven schrijven. Confession: gelukkig schrijf ik ook heel graag over mijn aparte levensstijl 😉

Op het moment gaat alles zijn gangetje, ik werk nog steeds 29 uur in de week in loondienst. De opvang heeft een opnamestop voor onbepaalde tijd, ik neem wel af en toe spoedgevallen aan of dieren vanuit een andere opvang (zondag heb ik weer een uitwisseling met een collega opvang). Er zitten op dit moment slechts 5 cavia’s, 4 gerbils (per 2) en 10 muisjes in de opvang die nog een thuis zoeken. Wat een rust! Gelukkig zal ik me niet snel eenzaam voelen: ik heb namelijk een huis vol eigen huisdieren waar ik met veel liefde dagelijks voor zorg.

Aan het eind van de zomer heb ik vakantie, dan wil ik mijn huis helemaal op orde maken, ben daar al lekker mee bezig: a.s. zaterdag sta ik op een rommelmarkt, zondag gaat er nog een hele grote kooi die in de weg staat naar een andere opvang en maandag haal ik een nieuwe bank op. Mijn missie? Minder troep in mijn huis dus minder troep in mijn hoofd! Het aantal dieren in huis zullen we maar even buiten beschouwing halen, daarmee minderen leer ik waarschijnlijk nooit 😉

Na de zomer start ik mijn nieuwe bedrijfje, wanneer alles rond is en de KvK inschrijving is geregeld vertel ik jullie daar meer over. Al kan ik eigenlijk bijna niet wachten!

Vandaag heb ik helaas ook wat minder nieuws, ik ga vanmiddag mijn ratje Josje in laten slapen. Ze heeft meerdere tumoren waarvan één bij haar nek. Ze groeien vrij snel en ik ben bang dat de tumor op haar luchtpijp gaat drukken. Voordat ze gaat lijden wil ik haar dus laten gaan. Omdat het al zodanig is uitgezaaid heb ik ervoor gekozen om haar niet meer te opereren. Josje haar zusje Demi blijft achter in de meidengroep. We gaan haar ontzettend missen. Josje was altijd heel rustig, lief en deed geen vlieg kwaad (haar zus daarentegen is echt een druktemaker).

Heb jij wel eens een van je dieren in moeten laten slapen? Was hij of zij oud, of misschien ziek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*