Blogje #6: rescues & uitwisseling.

Er is weer van alles gaande in huize Zoovera! Ben weer veel met de opvang bezig geweest, stoppen is toch wel erg lastig 😉 Gisteren kreeg ik van een collega opvang een berichtje over een spoedgeval: 5 ratjes en een konijn, waarvan één van de ratjes snel pijnstilling nodig had. We zijn snel op zoek gegaan naar vervoer deze of haar kant op en vandaag kon mijn vrijwilliger Leny gelukkig even die kant op rijden om daarna de dieren hier te brengen.

Zelf lukte dat niet omdat ik een ritje Haarlem heb gedaan: bij mijn andere collega’s van stichting Bedenk heb ik een uitwisseling gedaan. Ik kreeg afgelopen week een appje dat iemand één van mijn cavia’s wel wilde adopteren. Aangezien het best wel een ritje is hebben we er gelijk een uitwisseling van gemaakt: ik kon alle cavia’s meenemen (5 inclusief Pluk) en er gingen 3 ratten en 3 muisjes mee terug. Een win-win omdat ik makkelijker ratten plaats en zij plaatsen sneller cavia’s. Op deze manier hebben ze dus allemaal kans om sneller een goed thuis te vinden. Het was erg gezellig, ik heb weer met veel plezier rond gekeken bij alle prachtige verblijven en blije dieren die daar wonen en in de opvang zitten. Samen werken met opvangen die mijn visie delen is echt een rijkdom!

Eenmaal thuis heeft Leny de 6 (waar die zesde in het eerste verhaal bleef weet niemand) ratjes en het konijn gebracht. Het konijntje gaat dinsdag naar een collega opvang dus hij logeert hier slechts 2 nachtjes (vandaar het tijdelijke hokje op de foto, helaas is er hier geen plek voor opvang konijntjes). Één van de ratten is zeer oud en heeft achterhandsverlamming, zij blijft hier, al ben ik bang dat ze behoorlijk aan haar einde is. Nog even vertroetelen dus. Het ratje die gelijk medische hulp nodig had krijgt dit nu, hopelijk knapt ze snel op. De andere 4 zullen sowieso over een tijdje ter adoptie komen, het zijn onwijs leuke vrolijke beestjes!

Verder ben ik de hele dag bezig geweest, ik zit nu eigenlijk net pas. De opvangruimte is weer een beetje anders ingedeeld, ik heb een royal suite XL in elkaar gezet. Dit is een enorm grote kooi die je links op de foto ziet, dit doe ik inmiddels -na super veel oefenen- in ongeveer 30 minuten. Eh hallo.. Kan iemand even het guiness book of world records bellen? En na veel poetsen, schuiven en opruimen is het weer een beetje leefbaar hier: voor mens én dier 😉

Tsja, en voor je het weet is het dan gewoon weer maandag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*