Blogje #8: what’s on your mind..

De vraag die Facebook elke morgen aan mij stelt, ‘waar denk je aan?’. Mijn weekenden zijn het drukste wat betreft de dieren: de kooien gaan schoon, iedereen wordt even goed gecheckt, er is aandacht en uiteraard wat ik elke dag doe: eten en drinken (en natuurlijk lekkers!). Echter, in het weekend heb ik ook mijn afspraken. Dit was een rustig weekend voor de opvang, maar alsnog ben ik dan mijn hele weekend met de dieren bezig. Gelukkig is dat absoluut geen straf!

Zaterdag en zondag zijn er vakantieopvangers gebracht, zaterdag was er ook nog een adoptie én ik heb er zelf nieuwe huisdieren bij… 3 hele toffe slakken en 2 miljoenpoten. En, ze hebben uiteraard allemaal een naam 😉 De meest linkse is een flinke bonk van 519 gram, ze heet ‘Twilight Sparkle’, daarnaast ‘Apple Bloom’ en rechts ‘Pinkie Pie’. Dit zijn alle drie ovums. Sparkle is een wildvang uit Nigeria, zij zou in de soep belanden als niemand haar zou redden samen met alle andere slakjes die daar vandaan zijn. Slakken zijn bijzondere dieren om te houden, maar ze zijn echt fantastisch. Op dit moment heb ik er zelfs 11, naast deze 3 heb ik nog een groepje van 3 en een groepje van 5. Alle groepjes hebben hun eigen bak en hun eigen behoeftes qua temperatuur en luchtvochtigheid. De twee miljoenpoten heb ik (zwarte) Parel en Robijn genoemd. Welke mafkees geeft zelfs de kleinste dieren namen? Ik dus 😉

De slakken heb ik opgehaald in Den Haag. En als je daar toch bent moet je natuurlijk even langswippen bij Avonturia, een grote dierenspeciaalzaak. Helaas verkopen ze wel dieren, maar ze hebben veel keuze voor verschillende diersoorten. Vooral het aanbod bij de vogels ben ik altijd erg van onder de indruk. Ik kocht wat voer voor allerlei dieren, een tuigje voor mijn forpus Pixel (hij deed het erg goed met zijn tuig!) en een tuigje voor mijn toekomstige hamsterrat. Tuigjes laat ik alleen aan wanneer ze niet te veel stress geven, ga hier altijd juist mee om!

Vandaag had ik ook nog vrij, wat een luxe zonder continu afspraken! Ik ben naar mijn berging geweest, deze berging is van een lieverd die wist hoe hard ik opslagruimte nodig had voor kooien die ik heb staan. Omdat ik zoveel verschillende diersoorten opvang, heb ik ook veel verschillende kooien nodig. 2 reuzen van caviaflats stonden al een tijd onhandig op mijn balkon, deze staan nu daar. Wat ben ik daar dankbaar voor. Toen ik naar de berging wilde rijden kreeg ik een berichtje, of ik wist hoe je een baardagaam kon vangen die buiten liep. Nou, nee, maar ik was er 10 minuten vandaan dus heb even mee gezocht. Helaas was hij door de hoeveelheid bosjes niet te vinden. Als hij alsnog gevonden wordt mag hij hier even bijkomen en 2 weken wachten op een eventueel baasje die hem kwijt is.

Een vriendin heeft vandaag haar hond in laten slapen, een lieve grote beer die al een tijd met veel kwaaltjes liep. Helaas was hij nu op, hij is 10 jaar geworden. Vanmiddag ben ik met haar en de honden een lekker stuk gaan lopen, afsluitend met een heerlijke koude cola.

Het laatste wat ik nog zal melden is wat me in de opvang bezig houd, een collega opvang gaat vanavond (ze zal nu wel in de auto stappen) richting Friesland om een hoop ratten op te halen, waaronder een mama rat met een pasgeboren nest. Er zal een (groot) deel van de ratten hierheen komen, aangezien zij snel op vakantie gaat. Ik ben erg benieuwd en hoor vanavond zelf meer… houd vooral de Facebook pagina van de opvang in de gaten als je wilt weten hoe dit afloopt. (schrijf ik zowaar een cliffhanger 😉 )….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*