Mijn konijnen verblijf

Een jaar geleden maakte ik al een filmpje van mijn konijnen ren, inmiddels zijn we een jaar verder en het YouTube kanaal waarop ik dat filmpje zette zal binnenkort uit de lucht gaan. Er werd op dat kanaal aangegeven dat mensen het een leuk filmpje vonden, dus bij deze een nieuw filmpje met de ren op dit moment.

Konijnen hebben per koppel (klein/middenslag) permanent 2 vierkante meter nodig, mijn ren is ongeveer 1.80 bij 1.80 dus 3,24m². Een standaard binnen- of buitenkooi voldoet dus eigenlijk zelden, een permanente ren aan zo’n kooi is een perfecte oplossing.

Op het moment zitten er 3 konijnen in mijn ren: Olaf, een rustige teddy dwerg van 1,5 jaar. Kyra, een gezellige dame van ongeveer 5,5 en Macy, zij doet eigenlijk niet meer zo veel en is 8 jaar. Haar heb ik trouwens ook uit de opvang geadopteerd begin dit jaar. Helaas begint ze wel een beetje af te takelen en daarom was ze ook niet zichtbaar in het filmpje: ze zat eventjes apart om goed te eten, zoals ik dat elke ochtend eventjes doe. Eigenlijk vind ik de ren fijner voor 2 konijnen, maar aangezien Macy niet meer echt actief is kan 3 nét. Ik heb expres de ren niet te vol gebouwd, omdat ik merk dat vooral Kyra het erg kan waarderen dat ze lekker de beentjes kan strekken wanneer zij dat wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*