Opvang verhalen: mensen die dieren komen afstaan

Dit stukje tekst heb ik ook gedeeld op mijn privé Facebook, maar ik vond het zeker de moeite waard dit ook op Zoovera te delen. Het ratje waar dit stuk over gaat zit inmiddels samen met oudjes Demi en Skittles, in een kooi naast mijn bed zodat ik ze in de gaten kan houden. Zorg op maat, noem ik dat 😉 . Dit stukje typte ik vorige week zondag.

De verschillende reacties van mensen die hun dier komen afstaan is bijzonder om mee te maken: hier zit echt zoveel contrast in. De een gooit het beest bijna in mijn handen en loopt fluitend weg, zichtbaar ‘blij’ dat ze van hun probleem af zijn.. En dan heb ik zoals vandaag iemand die helemaal gek was op haar ratjes en hier zoveel verdriet heeft.

Helaas was er nog maar 1 oud ratje over, maar omdat ze terug moest naar Polen (waar veel tamme ratten worden gehouden vertelde ze, en dierenartsen weten daar ook veel van knagers) had ze besloten om te stoppen met ratjes. Het kon ook niet anders als je in het belang van hier dier wilt handelen en ze heeft dus de juiste keuze gemaakt, maar mijn hart breekt echt als iemand dan staat te huilen om het afscheid van een diertje. Wat een verdriet om een gezinslid af te moeten geven, ook al weet je dat je het juiste doet.

En dan kan je vertellen dat ze dapper zijn door deze keuze te maken, dat ze een goed persoon zijn en dat het echt heel zwaar moet zijn, maar niks maakt dat verdriet minder. Hopelijk geeft het een beetje troost dat ze nu hier zit en dat ze weet dat het goed komt, dat vertrouwen is er eigenlijk altijd wel wanneer mensen dieren komen afstaan. En wat ben ik daar dankbaar voor, voor dat vertrouwen. En ja, ook mijn tranen kan ik dan niet meer verdringen als ze de deur uitstappen, ook al doe ik me heel stoer voor..

…. Lieve Megi, 2 jaar, reutelt. We gaan snel kijken hoe we kunnen zorgen dat je niet meer alleen hoeft te zijn, lief dier. Ik wil eerst even kijken hoe haar gezondheid is en hoe erg de reutel is, zodat ik hopelijk een goede keuze kan maken voor haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*