2020 challenge!

2019 Is voor mij helaas geen goed jaar geweest, ik zat niet goed in mijn vel, er gebeurde te veel waardoor ik er als een soort soapserie doorheen ging. Mijn probleem was dat ik te veel om anderen gaf en mijzelf vergat. Sinds een tijdje gaat het een stuk beter en ben ik dingen aan het doen en plannen die ik zelf graag wil. Zo ga ik in het nieuwe jaar een weekendje naar Berlijn en is het Pinkpop kaartje ook al in the pocket (hááállo Guns ‘n’ Roses, Red hot chili peppers, Volbeat en nog véél meer!). Maar ook tussen al die leuke dingen door is het natuurlijk ook heel erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Naast het goed zorgen voor jezelf vind ik zorgen voor de wereld ook heel belangrijk, daarom ga ik in 2020 een challenge doen. Eentje die voor mij niet extreem uitdagend is maar wat hopelijk wel zorgt voor stof tot nadenken. Ik ga namelijk zo min mogelijk nieuw kopen.

Dus:
» Heb ik het echt nodig? Nee: niet kopen. Ja: zie punt 2.
» Kan ik mijn huidige repareren? Ja: doen! Nee: zie punt 3.
» Kan ik het lenen? Ja: doen! Nee: zie punt 4.
» Kan ik het tweedehands verkrijgen? Ja: Doen! Nee: zie punt 5.
» Koop het.

Dit is dus met uitzondering (logischerwijs) van levensmiddelen, verzorgingsproducten en dingen als ondergoed (niet fris tweedehands). Die koop ik natuurlijk gewoon nieuw, maar ik wil spaarzaam omgaan met spullen. Eigenlijk heb ik dit het afgelopen jaar ook gedaan, maar nu wil ik er iets meer nadruk opleggen bij mijzelf zodat ik bij álles eerst goed nadenk.

Er is een Facebook groep opgericht door mensen die écht niks nieuws gaan kopen en als ze dit wel doen een tegenprestatie moeten doen, dit ga ik echter niet doen, het kost me al te veel energie om er überhaupt over na te denken. Daarnaast ben ik van mening dat je sowieso goede dingen moet doen wanneer je kan. Zo ga ik volgende week weer een kansarm dier adopteren bijvoorbeeld!

Vinden jullie het leuk om (maandelijks misschien?) updates te lezen? En wat doe jij voor het milieu? Laat het me weten!

2 Replies to “2020 challenge!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*