Blogje #12: Vreemde dromen

Dit is één van mijn twee grasparkietjes, zijn naam is Zaza. Hij woont al 5 jaar bij me en hij is 7 jaar.

Iedereen droomt wel eens heel gek. Meestal verwerk je wat je overdag bezighoudt op dat moment, in mijn geval dieren en de opvang. In mijn droom zat het ene moment de opvang vol met ratten en grasparkieten, die ik allemaal bij elkaar had zitten en ook gewoon samen uitplaatste. Gezellig zo’n kooi met een rat en een parkiet bij elkaar (tip: don’t try this at home). Gelukkig was die combinatie erg aantrekkelijk en voor ik het wist had ik enkel nog 2 parkietjes over in de opvang, die ik zelf maar hield. Een lege opvang dus, in mijn droom. Nu nog hopen dat dromen echt uitkomen zo nu en dan! Op het moment heb ik nog een aantal muizen, 4 dwerghamsters, 2 volwassen ratten en van het nestje nog 8 rittens ter adoptie. Ook zijn er nog vakantie opvangers. Komend weekend ga ik een leuke (en vooral uitdagende) koppeling doen en daarna zal het hopelijk rustiger worden. In het ideale plaatje komt er niks meer binnen tot na mijn eigen vakantie.

Gisteren heb ik op de pagina verteld dat ik sinds april eigenlijk geen dieren van particulieren meer aanneem, enkel van collega’s en mensen uit mijn dieren netwerk. Meer lukt op het moment ook even niet. Ondanks dat hoop ik wel dat het komende maanden rustiger zal worden, sinds mijn officiële opvangstop in april heb ik toch nog continu dieren in de opvang gehad. Ook het rusthuis zit vol. Zelf heb ik ook nog veel dieren, hier komt binnenkort mijn hamsterrat bij waar ik enorm naar uitkijk, verder doe ik even rustig aan dus.

Het is ook inmiddels een jaar geleden (2 augustus) dat mijn vader plots overleed, de laatste dagen merk ik ook dat ik daar erg veel mee bezig ben. Is niet erg, rouwen hoort erbij, maar het kost me wel behoorlijk veel energie. Gelukkig krijg ik een hoop energie terug wanneer ik mijn dieren verzorg, mijn steun en toeverlaat.

Verder heb ik even vrij weinig nieuws, ik werk, rust even uit en ga dan mijn huishouden en dieren verzorgen. Vervolgens vroeg mijn bed in om de volgende dag alles te herhalen. Dit is de reden dat ik ook even geen afspraken inplan: de tijd is hard nodig voor het gelukkig houden van de dieren.

Vertel eens, wat droomde jij vannacht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*