Blogje #7: leuke en minder leuke vooruitzichten

Wanneer je zo’n groot aantal dieren bezit als ikzelf (doorgaans rond de 50 eigen dieren), betekent dit dus ook dat er veel kan gebeuren: hoogtepunten en diepe dalen. Vandaag zal ik wat vertellen over beide, en dat is erg lastig als je een gevoelsmens bent zoals ik, maar je weet altijd waar je het voor doet wanneer je een thuis biedt aan de minder ‘lucky’ huisdieren. Soms zie je die diepe dalen al een tijdje aankomen, ik hik erg aan tegen de komende 3 tot 6 maanden. Op het moment heb ik 20 ratten zitten die hier permanent wonen inclusief de rusthuis bewoners. Ratten worden doorgaans 2-2,5 jaar -met een uitschieter naar de 3- en dit zijn de leeftijden van de ratjes van mij: 9 van 2 of ouder, 9 van 1 of ouder, waarvan 2 tegen de 2 lopen. Daarnaast heb ik 2 rittens (jonge ratjes). De komende maanden zal het dus moeilijk worden, met alle ratjes waarvan afscheid genomen zal worden.

Het merendeel is dus al erg bejaard, en ik zie sommigen van de ratjes langzaam meer ouderdomsverschijnselen krijgen. Daarnaast heb ik nog een aantal behoorlijk oude andere dieren die hopelijk wel nog een tijdje gezellig mee gaan, maar waarvan ik rekening houd dat ze wellicht niet zo lang meer bij me zullen zijn. Het leven met veel dieren is zwaar, een dier in laten slapen is nog steeds net zo moeilijk als het eerste dier dat ik liet inslapen, het went nooit. Wel haal ik voldoening uit het feit dat ik er voor deze beestjes heb kunnen zijn, sommigen hadden nergens anders een kans, ze krijgen bij mij de liefde en verzorging die ze verdienen. Dit is een eervolle taak die ik met veel liefde op mij neem. Wil je op de hoogte gehouden worden van het rusthuis werk dat ik doe, en de diertjes die hun laatste plekje hebben gevonden bij mij? Geef dan een like aan pettings rusthuis op facebook!

Gelukkig zit er ook een hele leuke kant aan dieren verzorgen, want ondanks dat het voornamelijk oude en zieke dieren zijn, hebben ze zó veel liefde en geluk te geven! Zo ging ik gisteren een watermeloen uitdelen, die blije koppies maken dan alles weer goed! Ook heb ik besloten om een nieuw huisdier in huis te nemen die ouder zal worden dan het gemiddelde knaagdier, zodat ik hem van jongs af aan kan zien opgroeien en lekker lang bij me mag houden. Deze afwisseling heb ik nodig om door te kunnen gaan, en dit dier uit een oepsnest heeft een goed thuis nodig, een win-win situatie dus voor mens en dier: we helpen elkaar. Hij heeft nog geen naam, in augustus mag hij het nest verlaten dus gelukkig heb ik nog even de tijd om een naam te verzinnen.. Schattig he? Dit is een Gambiaanse hamsterrat, als hij uitgegroeid is zal hij er uit zien als een rat van 1-2 kilo mét hamsterwangen. Het is een exotische diersoort waar je veel ervaring voor nodig hebt.

Daarnaast komen er zondag 3 nieuwe reuzenslakken bij me wonen, die zal ik later nog voorstellen. Dit zullen de grootste slakken zijn die ik tot nu toe heb (gehad)!

Heb jij ook oudere dieren in huis? Krijgen ze net zoals hier lekker veel extraatjes de laatste tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*