Voorstellen: mijn ratten (allemaal!)

Nog nooit heb ik zoveel ratten tegelijk gehad, op het moment wonen er hier 20! 13 mannen en 7 vrouwen, die ik vandaag allemaal ga voorstellen aan jullie. Veel ratjes zijn binnengekomen als rusthuisdier, een enkele heb ik zelf uitgezocht als huisdier. De ratjes zijn wel allemaal herplaatsers met allemaal een eigen verhaal! Er zitten helaas al een hoop ratjes tussen die op leeftijd zijn, dus nu het nog kan stel ik ze graag aan jullie voor!

Paddington

Dit is Paddington, mijn lieve vriendje die inmiddels al zo’n 2 jaar bij me woont. Hij werd in de opvang gebracht als klein muppie (wat was hij schattig..), met het verhaal dat hij al zijn broertjes dood had gebeten maar dat hij naar mensen een engeltje was. Wat moet je doen met zo’n verhaal? Zodra hij oud genoeg was heb ik hem laten castreren en nadat hij zijn hormonen kwijt was mocht hij bij mijn mannengroep. Vanwege de verhalen was ik een beetje huiverig maar ik heb nog nooit problemen met hem gehad, het is een lieverd eersteklas en een ratje die ik regelmatig uit de kooi pak voor educatieve doeleinden wanneer ik bezoekers in de opvang heb.

Tico, Link en Phineas

Knap zijn ze he? Deze drie heren zijn in de opvang gekomen toen ze wat jonger waren, helaas zijn ze afgelopen mei weer afgestaan. Ze waren toen al zeker 2 en ik heb toen dus besloten om ze als rusthuis lekker hier te houden. Het continu verhuizen van dieren heeft niet mijn voorkeur en dit hadden ze nu wel genoeg gedaan. De 3 mannen moeten nu dus al ruim 2,5 jaar zijn maar ze zijn nog ontzettend fit. Hopelijk kan ik nog lang van ze genieten, want het zijn echte knuffels.

Kovu, Loekie en Ezra

Deze drie mannetjes stel ik ook samen voor. Ezra bleef hier vorige zomer wonen als ritten (vanuit de opvang) omdat er twee fuzz (bijna naakt, een erg zwak gen) rittens gebracht waren waarvan er ééntje overleed. Helaas overleed het andere mannetje vrij snel daarna ook, waardoor Ezra weer als enige ritten (samen met de gesteriliseerde Rey) overbleef. De fuzz ratjes waren amper 4 weken toen ze in de opvang kwamen en vel over been, de vorige baasjes wilden ze buiten vrij laten maar gelukkig werd daar een stokje voor gestoken. Ik had wel verwacht dat ik ze op kon lappen maar helaas lukte dat niet en zijn ze beide hier overleden. Soms gaat opvangen niet over roosjes en zonneschijn, en gebeuren er oneerlijke dingen: het verlies van een veel te jong leven is hier een voorbeeld van. Ik denk nog zo nu en dan aan die schattige kleine Wax en Razor.

Goed, inmiddels was ik al helemaal tot over mijn oren verliefd op Ezra die uit een opvangnestje hier kwam. Zijn halfbroers zaten bij mijn collega Inge (rattenopvang Maarn) en ik had besloten dat zij hier mochten komen, dit waren Kovu en Loekie (Loekie is die op die charmante foto en Ezra en Kovu zijn beide zwart 😉 ). Inmiddels zijn ze dus ruim 1 en heerlijke kereltjes na een nodige castratie van Kovu.

Bommel en Buddha

Deze twee kereltjes zaten bij iemand die ze herplaatste, maar door hun gedragsproblemen was dit erg lastig. Dit is de reden waarom ik mijn huis en hart open gesteld heb voor ze. Bommel en Buddha waren beide erg angstig en getraumatiseerd door hun verleden waardoor ze moeilijk met andere ratten om konden gaan. Hierdoor hebben ze een aantal maanden apart gezeten van de andere mannen om ze te observeren en proberen te laten wennen aan handen. Nog steeds zijn ze niet fan van oppakken, maar doordat ze nu goed ingeburgerd zijn in de groep merken ze dat de handen niet echt heel erg zijn. Wat deze mannetjes meegemaakt hebben blijft voor mij een raadsel, maar ze mogen hier lekker oud worden en ze hoeven nooit meer te verhuizen. Ze zijn nu ongeveer 1,5 jaar oud.

Molro

Over Molro heb ik al eerder geschreven. Hij is bij mijn collega’s in Ridderkerk binnengebracht met 2 broers. In zijn puberteit kreeg hij verschrikkelijk veel last van zijn hormonen waardoor hij zowel de verzorgers als zijn broers begon te bijten, een situatie die voor hem en iedereen om hem heen niet leuk was. Zodra ik over hem hoorde heb ik aangeboden om hem mee te nemen voor een goed thuis in mijn groep, gelukkig mocht hij mee en ik heb hem zsm laten castreren. Inmiddels is hij helemaal bijgetrokken en een knuffel eersteklas. Molro is nog maar 1 jaar en 2 maanden dus hopelijk mag ik nog heel lang van hem genieten!

Bram

Bram betekent letterlijk ‘vader van veel’, hij kwam namelijk binnen met zijn gezin: een hoop jongens, nog meer meiden en de mama van de twee nesten die ze samen hebben gehad. Bram zat in de kooi met zijn zoons en ik merkte eigenlijk vrij snel dat hij de behoefte had aan volwassen kerels om zich heen. Toen ik toch toevallig aan het koppelen was binnen mijn groep heb ik hem erbij gezet. Hij is vrij angstig naar mensen maar hij doet het uitstekend in de groep: en daar gaat het uiteindelijk om. Bram is ongeveer 9 maanden.

Siem en Boef

Mijn collega opvang had hele lieve rittens en een paar maanden geleden vond ik het toch wel een fijn idee om 2 makkelijke jonge ratjes te introduceren in de groep zodat ik 2 stabiele ratjes zou hebben wanneer mijn stabiele man Paddington wegvalt. Ook vind ik het soms wel eens leuk om kleintjes te adopteren dus twee vliegen in één klap: adoptie en stabiliteit in mijn groep! Boef doet zijn naam eer aan: een boefje eersteklas en haantje de voorste. Siem is de rust zelve en zo zijn ze prachtig in balans samen.

Demi

En toen waren we alweer bij de dames! Demi is van november 2016 en dus alweer bijna 2 jaar. Haar heb ik samen met haar zusje (die helaas al is overleden) Josje opgehaald bij mensen die hun ratten gratis weggaven, ze zouden in de opvang komen maar daar aangekomen werd ik op slag verliefd op de zusjes en ik besloot al gauw dat ze een super toevoeging waren op mijn dierentuin. Demi is een pittige dame die erg duidelijk is in haar communicatie: prachtig om te zien.

Rey

Ook Rey is al een dame op leeftijd, in december zal ze ook 2 jaar worden. Rey komt van mijn collega rattenopvang walhalla vandaan. Ruim een jaar geleden viel ik helemaal voor haar en gelukkig mocht ze mee! Ze is gesteriliseerd en heeft haar eerste maanden hier samen met ritten mannetjes gewoond, ze vond het moederen erg leuk maar ook in de meidengroep is ze inmiddels helemaal thuis.

Draakje & Nessy

Draak is een prachtig lief dametje die bij mij kwam wegens gedragsproblemen, ze leek zichzelf vrij snel op haar gemak te voelen in dit huis in de damesgroep en inmiddels is het een van de liefste tamste meiden in de groep.

Je ziet echt niet dubbel! Het andere ratje is Nessy, zij kwam 1 dag na Draakje binnen: ook met gedragsproblemen (bijten, uit angst), bijna dezelfde leeftijd en bijna hetzelfde uiterlijk. Het zouden zo zusjes kunnen zijn en ze zijn nu ongeveer 1,5 jaar. De meiden trekken ook echt aan elkaar op, super leuk om te zien.

Skittles

Skittles (rechts, Rey is de linker) is een heel lief fragiel meisje die hier een aantal maanden samen met haar 2 bejaarde vriendinnen (die beide zijn overleden) in de opvang is gekomen, dit was een belofte die ik had gemaakt naar een lieve dame die het heel lastig heeft in het leven. Een eervolle opvang dus eigenlijk. Skittles is ondanks haar leeftijd (2 jaar en 1 maand) nog onder het mes geweest om een tumor te verwijderen en we hopen dat ze nog heel wat maanden hier kan blijven en kan genieten van het leven.

Mia

Met Mia kan ik blijven knuffelen, naar Mia kan ik de hele dag kijken. Wat is dat een lief schattig klein ratje. Ze is nu ongeveer een halfjaar en heeft in een hele slechte situatie een nestje gekregen. Gelukkig is ze toen opgehaald en bij mijn collega heeft ze haar tweede nest ook nog opgevoed (ze was alweer zwanger). Al snel werd ik tot over mijn oren verliefd op deze kleine en heb ik aangeboden om haar de rest van haar leven te verzorgen. Heb ik al verteld dat ze lief schattig snoezig is?

Wave

Over Wave heb ik ook al het een en ander geschreven: ze kwam terug in de opvang met twee vriendinnen en kreeg vrij snel een middenoorontsteking waarvoor de behandeling erg lang en eenzaam is: het kan namelijk besmettelijk zijn. Ze vond de ziekenboeg helemaal niks maar Wave is een super lief ratje die hier gewoon de rest van haar leven mag blijven. Ze zal waarschijnlijk wel een beetje een scheef koppie houden, maar met haar wilskracht en karakter is niks mis. Wave is ongeveer 1 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*