Ziek, ziek en nog eens ziek

Al bijna 2 weken lig ik plat, en ik ben het zó zat! De maandag op dinsdag voor kerst ben ik verschrikkelijk ziek geworden. De details zal ik jullie besparen. Hierdoor heb ik al mijn plannen voor kerst moeten afzeggen. Wat kan een mens zich eenzaam voelen.

Inmiddels voel ik mij iets beter, maar mijn holtes zijn helemaal schaal en pijnlijk en ook mijn longen voelen niet fijn aan. Gelukkig gaf de dokter medicijnen mee. Er is nog erg weinig energie om dingen te doen dus ook dit weekend ben ik nog ziek gemeld op werk. Heel jammer, want ben echt wel toe om mensen te zien, én om mijzelf nuttig te maken zonder na 10 minuten inspanning op de bank uit te moeten hijgen. De dokter vond werken helaas nog geen goed idee, en mijn gezondheid wil ik wel serieus nemen aangezien ik dat vorig jaar ook een moment was vergeten.

Mijn nieuwe blog over ratjes staat dus ook eventjes on hold, maar de planning is dat er vanaf volgende week weer gewoon 3 berichten per week voorbij zullen komen. Mocht je dit blog willen volgen kan dat natuurlijk. Op de gelinkte Facebook-pagina komen alle berichtjes voorbij zodra ze online staan.

De no buy challenge gaat wel goed, met kerst door ziekte veel minder uitgegeven dan gepland. Met nieuwjaar kreeg ik heel lief van een vriendin oliebollen en een andere vriendin kwam me een heel care-package brengen. Best wel fijn als je zelf bijna geen energie hebt om boodschappen te halen. Op dat soort momenten ben ik erg dankbaar voor die lieve mensen in mijn leven. Heb niet veel vrienden, maar wel hele goede vrienden!

In het nieuwe jaar heb ik al wel nieuwe shampoo en gezichtscrème gekocht, dit hoort natuurlijk gewoon onder persoonlijke verzorging en koop ik enkel wanneer de huidige bijna op is. Heb enkel nog een aantal body lotions ‘op voorraad’ omdat die niet snel gaan hier, maar verder heb ik door het minimalisme weinig tot geen dubbele spullen, dat vind ik onnodig.

Dus niks nieuws gekocht wat niet ‘mocht’, ben zelfs weer een ronde in mijn huis aan het doen om te kijken wat er weg kan. Ondanks dat ik al 4 jaar bezig ben met minimalisme verbaasd het me elke keer weer wat ik allemaal onnodig vind, wat ik dus bij een vorige ronde ‘toch maar wel wilde houden’. Helemaal goed, altijd blijven groeien. Nu staan er nog een aantal kooien op marktplaats omdat de opvang is gestopt, een paar compact camera’s omdat mijn nieuwe telefoon erg mooie foto’s maakt. Daarnaast nog een aantal spullen die ik hier en daar gevonden heb waar ik vorig jaar helemaal niks mee heb gedaan. Hopelijk raak ik ze snel kwijt, anders gaan ze naar de kringloop! Ook kwam er nog een klein stapeltje kleding uit mijn kledingkast die naar een volgende eigenaar mogen.

Ruimt dus weer lekker op, al had ik liever een wat grondigere opruim-ronde gedaan in huis. Helaas lukt het me qua energie nu niet sneller dan af en toe een kastje. En dat is ook goed, aanpassen aan het tempo wat op dat moment bij je lijf past!

Happy new year in ieder geval, dat al je dromen mogen uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*