Vakantieopvang

Naast een informatieve website is zoovera ook beschikbaar voor het tijdelijk opvangen van uw huisdieren (plaats: Rotterdam). Met 9 jaar ervaring als (nood)opvang voor knaagdieren heb ik genoeg kennis in huis om optimaal voor uw huisdier te zorgen, zodat u met een fijn gevoel op vakantie kunt! Op deze pagina zal ik meer vertellen over hoe dit in zijn werk gaat en de tarieven die gehanteerd worden. Dieren die ik opvang zijn: alle knaagdieren, (kleine) exoten/reptielen en vogels. Dit betekent (nog) geen konijnen, katten en honden. Helaas is hiervoor de ruimte te beperkt, dus deze dieren zullen enkel bij wijze van grote uitzondering opgevangen worden.

Omgang met de dieren
Bij aankomst en vertrek worden de dieren altijd samen goed bekeken om te zien of ze wondjes of bultjes hebben, zodat zowel het baasje als het opvangadres weten waar ze aan toe zijn. Alle dieren worden dagelijks gecontroleerd. In de vakantieopvang kan het erg druk zijn, hierdoor is het waarschijnlijk dat uw dieren niet dezelfde portie aandacht krijgen als thuis, wel doen wij ons uiterste best om knuffel- en losloopmomenten in te lassen wanneer jouw huisdier dit graag wilt.

Huisvesting
Voor ratten, hamsters en muizen zijn er leenkooien aanwezig. Bij overige dieren gaat dit in overleg. Een eigen kooi meebrengen is dus vaak niet nodig. Bij exotische dieren vraag ik wel altijd om het verblijf mee te nemen, omdat deze dieren vaak gevoeliger zijn voor veranderingen en er niet altijd allerlei verschillende verblijven aanwezig zijn. De leenkooien voldoen altijd minimaal aan de minimummaten die als eis wordt gesteld bij het te logeren diersoort.

Voeding
Knaagdieren, mits niet op een speciaal dieet, krijgen hier voeding die zelf wordt gemengd. Zelf voer meenemen mag, maar is voor de voederrondes niet ideaal. Er worden regelmatig snoepjes en -indien uw huisdier dit gewend is- groenten/fruit uitgedeeld aan alle aanwezige dieren. Een gebalanceerd dieet vinden wij erg belangrijk. Cavia’s krijgen dagelijks vitamine C en dagelijks verse groenten.

Medisch
Door onze ruime ervaring met zieke dieren is medicijnen geven geen probleem, wel komt hier een toeslag van €0,50 bij per keer dat het dier medicijnen nodig heeft, ongeacht het aantal medicijnen. (voorbeeld: een rat moet 2x antibiotica per dag, dan komt er €1,00 bij. Wanneer er antibiotica en tegelijk pijnstilling gegeven moet worden blijft dit bedrag €1,00 omdat het twee momenten blijven dat de medicatie gegeven wordt). Wanneer uw dier ziek wordt in de opvang gaan wij (indien mogelijk) in overleg met u naar de dierenarts. Bij spoed gaan we eerst naar de dierenarts, waarna we u zo snel mogelijk inlichten. De kosten voor het dierenartsbezoek zal worden doorberekend aan u als eigenaar van het dier. Dit is één van de voorwaarden waar u voor tekent bij het brengen van uw dieren. De dierenarts waar wij doordeweeks naartoe gaan is Dierendokters Rotterdam Noord: een knaagdierkundige dierenarts hier in de buurt. In het weekend kijken wij wat op dat moment het beste uitkomt. Wij zijn niet aansprakelijk voor dieren die ziek worden of overlijden in de opvang, wel zullen we er altijd alles aan doen om een ziek dier op te knappen.

Brengen en ophalen
Brengen en ophalen gaat in overleg. Er is (nog) geen sprake van openingstijden. Graag verzoek ik om vervoersmiddelen na het brengen mee terug naar huis te nemen om verwarring te voorkomen.

Annuleren
Bij annulering minder dan 7 dagen voor de opvang-afspraak zal er %25 annuleringskosten in rekening worden gebracht.

Prijzen
Deze prijzen gelden per verblijf. Inclusief %21 BTW. Groepsdieren worden berekend vanaf 2 stuks, ook wanneer een groepsdier alleen zit. In dit geval zal er overleg plaatsvinden over het eventueel koppelen van nieuwe adoptiedieren tijdens uw vakantie (indien mogelijk). Er wordt bij het brengen afgerekend, mits anders afgesproken. Er is (nog) geen pin aanwezig.

Dwerghamster (minimaal 70x40cm)
€1,50/dag €10,00/week.
Syrische hamster (minimaal 80x50cm)
€2,00/dag €13,00/week
Muis (afhankelijk van aantal)
2 muizen €2,00/dag, elke muis meer + €0,50.
2 muizen €13,00/week, elke muis meer + €3,00
Rat (afhankelijk van aantal, minimaal 80x50x60)
2 ratten €4,00/dag, elke rat meer + €1,50.
2 ratten €26,00/week, elke rat meer +€10,00
Cavia (minimaal 1.20×0.50cm)
2 cavia’s €6,00/dag, elke cavia meer +€2,50.
2 cavia’s €40,00/week, elke cavia meer +€16,00

Kleine vogel (zangvogel – grasparkietparkiet)
€2,00/dag, €13,00/week.
elke vogel meer (zelfde kooi) + €1,00/dag, €6,00/week
Middelgrote vogel (middenmaat papegaai – grote parkieten)
€4,00/dag, €26,00/week.
elke vogel meer (zelfde kooi) + €2,00/dag, €13,00/week
Grote vogel (grote papegaaien)
€5,00/dag, €33,00/week.
elke vogel meer (zelfde kooi) + €2,50/dag, €16,00/week

Andere dieren, grotere groepen, langere periodes of andere combinaties in overleg. Stuur een mail naar info@zoovera.nl voor meer informatie of reserveringen.
Zoovera behoudt zich het recht om zonder opgaaf van reden de tarieven en voorwaarden te wijzigen.