Wie is ZooVera

Een hele goede dag, welkom op mijn website! Mijn naam is Vera, ik ben een ambitieuze dierenliefhebber die na jaren ervaring graag informatie wilt delen, zodat er nog meer dieren een goede verzorging krijgen. Op deze pagina leg ik jullie uit wie ik ben en wat ik doe. Mijn doel in het leven is er zijn voor de dieren, en zoveel mogelijk dierenleed de wereld uit helpen. Dit doe ik op verschillende manieren die hier onder te lezen zijn. Deze blog is ontstaan door mijn passie -dieren- te combineren met een van mijn andere grootste hobby’s: schrijven en lezen. Ik heb 1 jaar journalistiek gevolgd en daarna heb ik de studie Communication & Management gedaan, deze kennis helpt zeer zeker bij het opzetten van dit grandioze informatie platform. Maar laten we vooral mijn band met de dieren niet vergeten:

Huiselijk knaagdierenasiel

Waar de meesten mij waarschijnlijk van kennen is de opvang: sinds 2009 is mijn knaagdierenopvang ‘Pettings’ opgericht (inmiddels Stichting Opvang Pettings)21362947_1675372455815457_1140285048_n

Vanuit Zeeland kwam ik terecht in het grote Rotterdam. Het eerste wat ik deed was twee ratten aanschaffen (van een goede fokker) omdat ik die van mijn ouders nooit mocht hebben! Vervolgens kwam al snel de eerste opvanger -dit was een hamster- binnen en eigenlijk heb ik lang volgehouden om heel erg klein te blijven. Toen ik naar een studio verhuisde vlak achter Rotterdam centraal kreeg ik meer ruimte en meer aanvragen voor afstandsdiertjes. Inmiddels woon ik in een appartement in Rotterdam noord, waarvan de helft nu dienst doet als opvang ruimte. Pettings is in 2016 een stichting geworden en eigenlijk zijn we al heel snel daarna uit onze voegen gegroeid. In de opvang zitten voornamelijk knaagdieren, maar ook zo nu en dan binnenkonijnen of andere kleine huisdieren zoals vogels.

Rusthuis

Tijdens het opvangen kom ik regelmatig in contact met mensen die van zieke of oude dieren af willen, ook deze verdwijnen met bosjes in de opvang. Mijn filosofie is dat bejaarde, chronisch zieke of gehandicapte dieren niet meer dan nodig moeten verhuizen. Hierdoor was de keuze vrij snel gemaakt dat er naast de reguliere opvang een permanente opvang moest ontstaan: het rusthuis. Inmiddels weten particulieren maar ook collega’s mij hiervoor te vinden. Met liefde verzorg ik dieren in hun laatste levensfase.

Bunny Barber

Door het groeiende aantal pluizige konijntjes die meer vilt dan konijn waren, ontstond de noodzaak om mij hier verder in te specialiseren. In de zomer van 2015 behaalde ik mijn konijnen trimdiploma, waarna ook particulieren mij vroegen om konijntjes te trimmen. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijfje opgezet en kan je meer informatie vinden op de Facebookpagina of website van Bunny Barber.

Vakantie opvang

Op kleine schaal vang ik dieren tijdelijk op, wanneer hun baasje op vakantie gaat. Door drukte is het verstandig om al vroeg je vakantie-opvang-plekje te reserveren!

Verder

Al mijn hele leven heb ik huisdieren en nog steeds ben ik elke dag met heel veel plezier bezig met het verzorgen van alle dieren die ik hier heb zitten (eigen huisdieren maar zeker ook de opvangers). Het geeft me echt een goed gevoel als er weer een dier vertrekt naar zijn of haar ‘forever home’ of wanneer een baasje met juist advies aan de slag gaat om het dier een beter leven te geven.

Al het bovenstaande deel ik erg graag met de ‘Pettings-fans’ en iedereen die een groot hart voor dieren heeft, dit heeft mij doen besluiten om van deze website een educatieve maar ook gezellige omgeving te maken voor ieder die graag mijn verhalen volgt.

Vind je het leuk om de opvang te volgen? Op Facebook komen dagelijks updates, foto’s en filmpjes voorbij van de opvangdieren. Ook op de website kan je informatie vinden. Ook het rusthuis is te volgen op Facebook.